Anmäl frånvaro

Som vårdnadshavare ska du frånvaroanmäla ditt barn före klockan 7.30 på något av följande tre sätt:

1. Via appen "anmäl frånvaro". Supportguide finns här!
  2. Via SMS, måste göras från det nummer du registrerat i skolwebben.
    Heldag: skicka barnets personnummer (ÅÅMMDD-NNNN) till telefonnummer 073-0121740. Obs! Glöm inte bindestrecket i personnumret.
    Del av dag: skicka barnets personnummer (ÅÅMMDD-NNNN) samt klockslag (från och till, bindestreck mellan tiderna), till telefonnummer 073-0121740. Obs! Glöm inte bindestrecken och mellanslag mellan personnummer och tider.
    Se dokumentet nedan för mer information om hur du gör.
    franvaroanmalan_via_sms
  3. Via skolwebben, se flik under elev/vårdnadshavare. Logga in i Skolwebben för att ta dig till startsidan för Frånvaro/Närvaro. I menyfältet klickar du på länken till ditt barn och väljer Frånvaro/Närvaro. Vårdnadshavare kan i Frånvaro/Närvaro frånvaroanmäla sitt/sina barn och också ansöka om ledighet direkt i plattformen. En central databas gör det möjligt att ha samma inloggning vid flera barn även om de går på olika skolor.
    Se dokumentet nedan för mer information om hur du gör.
     vardnadshavare_franvaronarvaro

OBS! frånvaroanmälan måste göras varje morgon eleven är borta

Stockholms stads webbplats finns ytterligare information om hur du anmäler frånvaro.