Matråd

En representant från varje årskurs träffar husmor, skolsköterska samt en lärare och en fritidspedagog en gång/månad i ett matråd. Syftet med dessa möten är att få en dialog mellan barnen och köket/personalen. Representanterna förmedlar det årskursen tar upp på klassråden.
Vi tar in förslag på barnens önskemat som serveras sista fredagen i varje månad. Vi pratar också om vikten av näring och miljön i matsalen.

Syfte
Matrådet är en länk mellan matsalen och eleverna på skolan för att skapa både inflytande och förståelse för hur arbetet i köket kan gå till. Gruppen har som övergripande syfte att behandla frågor kring mat och näringsintag på skolan.

Så här ska vi arbeta under läsåret 2016/2017
Gruppen har representanter från varje årskurs som tar upp eller för vidare frågor som behandlas i matrådet. Frågor som tas upp i gruppen tas med till matsalens personal via kökschefen.  Målsättning för läsåret 16/17 kommer vara att skapa en positiv atmosfär kring maten, få eleverna att äta skolmat, ha goda exempel och få kompisar att våga smaka.

Medlemmar
Minou Wilner