Till innehåll på sidan

FRIDA TILLBAKA FRÅN OSLO

Tullgårdsskolans hjälte Frida har kommit tillbaka från Nordiska Skolspelen (se nedan). Vi kan med stolthet berätta att tjejerna vann hela tjottarongen, och självklart hade Frida en stor del i segern. Hon slog personligt rekord i allt hon ställde upp i, och inte nog med det, hon lyckades vinna höjdhoppet på det! Då ska ni veta att hon var ett år yngre än övriga deltagare...

Grattis till Frida och lycka till i framtiden, både på och utanför arenorna.

 

Frida som går i årskurs 6 på Tullgårdsskolan har blivit uttagen att delta i Nordiska Skolspelen. Det är en tävling där olika städer i Norden tävlar mot varandra, i år i Oslo, och Frida ska representera Stockholm tillsammans med sju andra tjejer och åtta killar.
Frida har hållit på med friidrott sen hon var sju år, i Hammarby friidrott. Hennes favoritgrenar är höjdhopp, kula och 200 meter häck. Hon tycker det bästa med friidrott är att det är så varierat med olika idrottsgrenar och att tjejer och killar tränar ihop hela tiden, även om man tävlar var för sig.
I Nordiska skolspelen ska hon ställa upp i två av favoriterna, höjdhopp och kula, och dessutom i längdhopp, 100 meter och 800 meter. Den största utmaningen tror hon kommer att bli 800 meter. Kula känns bra men kommer att vara lite annorlunda då hon tävlar mot äldre motståndare och kulan kommer att väga ett kilo mer än hon är van vid. Resten av grenarna känns bra, och bäst känns höjdhopp.
Det är hennes första tävling utomlands, och dessutom en stor sådan, vilket kommer att bli spännande. Hon känner inte de andra som är med i Stockholms lag så det ska roligt att lära känna de andra i laget också.

Lycka till i Oslo önskar vi på Tullgårdsskolan!​

 

Dela:
Kategorier: