Fritidsklubben Gurkan

En översikt över fritidsklubben (åk 4-6), som heter Gurkan på Tullgårdsskolan

Den öppna fritidsverksamheten bygger på barnens aktiva medverkan och på en gruppsamvaro där många uppfattningar och viljor kommer till uttryck. Det finns rikliga tillfällen för barnen att uppleva att människors olikheter och åsikter respekteras och tas tillvara och att det är nödvändigt att kunna kompromissa. Genom att vara goda förebilder kan personalen levandegöra ett demokratiskt förhållningssätt, till exempel i situationer som rör hänsyn till andra människor, alla människors lika värde samt barnens ansvar och inflytande.
(Allmänna råd med kommentarer för öppen fritidsverksamhet, 2000)

Verksamheten i stort

Fritidsklubben Gurkan är en kommunal eftermiddags- och lovverksamhet i Tullgårdsskolan för elever i årskurs 4-6, Gurkan börjar när du slutar din skoldag och håller öppet fram till klockan 17.00. Under lov är det öppet 09.00-17.00.

Vårt mål är att erbjuda en välfungerande verksamhet där barnen känner sig trygga och sedda. Att skapa en miljö där barnen kan utveckla sitt eget lärande och ta ansvar, samt utveckla sin sociala kompetens.

Aktiviteter

På Gurkan kan du koppla av, umgås med kompisar, samtala med vuxna och delta i våra aktiviteter. Exempel på vad du kan göra:

• Spela biljard
  • Spela sällskapsspel
  • Rita och teckna
  • Tillverka smycken
  • Virka, sticka och sy
  • Spela i rockband
  • Arbeta med lera, limpistol och färg
  • Spela bordtennis
  • Spela schack
  • Lek ute/inne
  • Utflykter under lov

Anmälan/uppsägning av plats

Medlemsavgiften är 1200 kronor per termin, då ingår mellanmål. Anmälan görs via en länk på Stockholms stads hemsida där du loggar in med Bank-ID. Scrolla ner till avsnittet som heter Ansökan om fritidshem. Uppsägning av plats sker på samma sida, uppsägningstiden är en månad.

Anmälan och uppsägning av plats till fritidsklubb, Stockholms stads webbplats >

Kontakt

Har du frågor ring: 076-124 33 81. Det är alltid lättast att nå oss på eftermiddagstid.

Till sist vill vi i personalen hälsa dig som elev/vårdnadshavare hjärtligt välkommen till vår verksamhet.

Välkommen!