Hitta till Skolplattformen

Information om hur du loggar in på Skolplattformen och registrerar dina uppgifter.

Skolplattformen är informationskanalen för personal och vårdnadshavare, även elever kan logga in på skolplattformen (utseendet skiljer sig dock en aning för vårdnadshavare och elever).

Skolplattformen når du via länkar som finns högst upp på skolans hemsida, klicka på Skolplattformen (elev) eller Skolplattformen (vårdnadshavare). När du kommer till Skolplattformen behöver du logga in med Bank-ID.

För att skolan ska kunna kontakta dig och andra vårdnadshavare som en grupp måste du registrera dina uppgifter, ju snabbare desto bättre! Det gör du så här:

1. Gå till Skolplattformen, antingen enligt ovan eller länk här
2. Logga in med Bank-ID
3. Klicka på ditt namn som syns högst upp till höger när du har loggat in
4. Det dyker nu upp tre alternativ i en meny, du ska välja Mina sidor
5. Nu kommer du till en ny sida, där ska du välja Profil och konton som finns längst till vänster på den lila raden
6. På menyn som nu syns väljer du Mina uppgifter
7. Fyll i dina uppgifter!

När du är klar kommer du få ett mejl till din inkorg som du ska svara på för att bekräfta det hela.

Staden har gjort supportguider i form av små filmer som kan vara bra att titta på, dessa finner du här.

För att få en översikt över vad som är vad kan du se titta på följande guide här.

Har du frågor om hur du använder Skolplattformen, kontakta Kontaktcentrum för Stockholm stad Vardagar 8:00–16:30 (fredagar 16:00), under maj-aug vardagar 8:00–16:00 (fredagar 15:00), telefon 08-508 11 552, email e-support@stockholm.se Vid de fall kontaktcentrum inte kan svara på ditt supportärende kommer kontaktcentrum skicka din fråga vidare till annan support. Svaret på din supportfråga kan därför ibland dröja.

Sist men inte minst ber vi alla om att ha tålamod med Skolplattformen, mycket är nytt för många och det kommer med all säkerhet inte fungera som dröm redan från start!