Skolbloggen

Oktober 2019 

Vi har genomfört en utrymningsövning som fungerade som den skulle. Eftersom det blev en typ av naturlig ventilation i samband med att alla gav sig ut och sedan in så diskuteras om vi ska ha en övning om dagen, frågan är om det ryms på schemat. 

Höstjoggen genomfördes för andra året i rad och vi kan rapportera att elevernas flås springer där det ska.  

Som om det inte vore nog med höst har vi även haft höstkonsert i trapphuset där eleverna har visat upp sina rockfärdigheter. För att få lite mer balans i det musikaliska utbudet fick även kören höja sin gemensamma röst. Tack till alla som uppträdde och naturligtvis även till publiken. Keep on rockin’ in the free world! 

Den legendariska dagen med pannkakor har kommit och slukats och nu väntar alla på sexornas Halloweendisco. Sen kan höstlovet börja. 

Sköt om varandra! 

 

September 2019 

Det har hunnit åka många bilar under broarna sedan sist. Inte minst (eller snarare, något högre än 3,8m) den lastbil som brakade in i bron över Tullgårdsgatan. Detta medförde vissa problem då vi inte fick använda bron under en övergångsperiod, men efter inspektion godkändes fortsatt användade. Vi har dock utnyttjat tillfället i musikundervisningen med att sjunga “London bridge” följt av “Bridge over troubled water”.  

Skolsyster Lena har nu slutat och i princip lämnat ett öppet sår. Vi önskar henne all olycka i fortsättningen (OBS! SKÄMT, ni fattar...). Den ersättare som är kontrakterad inställer sig först i november och fram till dess kommer vi att ha en vikarie som syr ihop verksamheten.  

Skolgårdens baksida har piffats upp! Vi har fått nya nät på fotbollsmålen och dessutom har underlaget under de stora gungorna lappats ihop. Förhoppningen är mer sväng på båda platserna. 

Avslutningsvis har vi haft den årliga idrottsdagen på Hammarbyhöjden, vilket blev en lyckad tillställning. Det var hopp, kast, stötar och spring om vartannat och många rekord slogs. Vi tillåter av princip inte våld i vår verksamhet, men här har ni undantaget som bekräftar regeln. Rekord ska slås!

Sköt om varandra! (Och rekorden, trots allt...)

 

Augusti 2019 

Ett nytt läsår har tagit sin början och vi hoppas att alla är lika laddade som en el-bil på väg till Portugal. 

Vi ska börja med att välkomna skolans allra färskaste medarbetare: 
Annika Hysing, specialpedagog FK-åk 3 
Blenda Trygger, elevpedagog åk 1  
Daniel Franzén, fritidspedagog åk 1  
Viktor Severyd, lärare förskoleklass 

Samtliga är utvalda med både noggrannhet och finess! 

Som ni alla vet är det inte ovanligt med nedskärningar i skolans värld och det har även drabbat Tullgård under sommaren. Det gäller träden runt fotbollsplanen på baksidan, som har blivit rejält beskurna. För en gångs skull en lyckad minskning av resurser! 

Fotograferingen för skolkatalogen har redan kommit och gått. Det gick väldigt fort och de insatta pratar otroligt nog om tusendelar. Klasskorten blev en dramatisk historia då allt blev tvunget att flyttas inomhus på grund av rädsla för, just det, blixtar. Med inte fullt så laddad stämning avklarades alla kort inomhus och redovisas förhoppningsvis med ett förevigat leende på de berömda läpparna. 

Ventilationsfrågan har ju ventilerats tidigare både här och där och nu är det senaste budet att projektet kommer att pustas fram till juni 2020. Bästa tipset att få reda på när-var-hur gällande ventilationen är att fukta fingret och sticka upp det så högt det går (gäller dock inte inne i skolbyggnaden, som bekant). 

Därmed förklarar vi läsåret invigt. 

Sköt om varandra! 

 

Juni 2019 

Så har vi nått läsårs ände. Tullipop blev som nästan vanligt en vädersuccé. Ett stort tack till alla er som gör detta möjligt, elever och personal, och ett lite större tack till de som ibland gör det omöjliga, alla vårdnadshavare som är med och fixar på olika sätt. 

Vi har två cliffhangers som väntar på sin avslutning, utbyggnaden av skolan och ventilationsbytet. Utbyggnaden har gått från stora steg till en sten i taget. Kanske mer grus som det verkar i nuläget. Ventilationen verkar ju faktiskt bli av, men vis av erfarenhet får vi konstatera att det finns risk för blåsning. 

Vi avslutade i vanlig ordning med avslutningen. Mycket sång i en fullsatt aula, en fin avrundning på ännu ett år kunskapens värld. Vi önskar våra sexor ett stort lycka till på den fortsatta resan mot fler bokstäver och siffror, tack för tiden ni har varit hos oss. 

Sköt om varandra! 

 

Maj 2019 

Nedräkningen har i princip börjat, de Nationella proven är avklarade och säckarna har börjat förslutas.  

Traditionerna står som bekant mer eller mindre som spön i backen i dessa tider och vi har redan avverkat vårinsjungningen, Tull-joggen och Tull-OS. Vårinsjungningen gick rasande bra, tack till alla som kunde ta sig tid att vara på plats. På Tull-joggen var det som tur var ingen som var på samma plats, hela evenemanget sprang som en dans. Avslutningsvis i trojkan var det Tull-OS och vi kan bara i vanlig ordning imponeras av åk 6 som tog hand om stationerna och de som kom dit med den äran. Fantastiskt bra jobbat! 

Vi avslutar med det sorgliga beskedet att vår kollega Viveka, som varit anställd på skolan sedan starten, har gått bort efter en längre tids sjukdom. Vi saknar en vän som hade den där härliga förmågan att lysa upp ett rum och sprida glädje bara genom att vara. Vi har kvar massor av underbara minnen som fortsätter förgylla våra dagar och Viveka har alltid en plats i Tullgårdshjärtat. 

Sköt om varandra! 

 

April 2019 

Kulorna har åter börjat rulla på skolgården och våren är officiellt här. Vi får åter stifta bekantskap med härligheter som kaffe latte, prickig korv, unicorns och i sällsynta fall den mytomspunna jumbo-dumbo-trippel-traktor.  

De elever som haft musikal under elevens val har redovisat sina ansträngningar i form av en, just det, musikal! Under ledning av musiklärare Rosie och rock-maestro Jonas framfördes “Spökskolan”, ett underbart framförande som uppskattades väldigt mycket. Vi längtar redan till nästa tillfälle! 

Så har vi fått besked om ventilationen, den kommer att bytas ut! De uppmärksamma har märkt problem i form av golvet lyfter sig (en något annorlunda känsla än att taket lyfter sig.…) och det vi kan kalla bastusyndromet.  
Vi är naturligtvis glada för detta, dock kommer det att kräva att halva skolan evakueras under ett års tid. Vilken halva och vilken termin och vart och hur och exakt när är däremot inte klart än. Man skulle kunna uttrycka det som att skolan i nuläget är fångad av en stormvind. Enligt planen delar vi på oss efter jul, men ingen plan utan undantag som man brukar säga. Vi sitter still i luftballongen och hoppas att det blir mer drag i skolan i framtiden. 

Sist men inte minst har vi fått ytterligare en Kingplan uppritad på skolgården. Den är av en lite större modell och vi hoppas den kan fylla det behov som ibland blir större än planerna. 

Sköt om varandra! 

 

Mars 2019 

Våren knackar på mer och mer och vi ser fram emot att lämna is och slask bakom oss. När vi dessutom fått bort allt grus från maskineriet kan inget gå fel! 

Vi har provat på en ny företeelse på skolan, vi har haft en Hållbarhetsdag som alla årskurser jobbade med. Vi hoppas att ögon som eventuellt inte var öppnade öppnades, och att närsynta i frågan blev klarsynta. Om konceptet i sig är hållbart visar sig om ett år… 

På tal om dagar har det även varit den internationella Pi-dagen. Den har ju funnits ett tag nu och det finns de som säger att verkar vara någon form av rundgång. Upplägget vi räknar med denna dag är väl i runda slängar att vi pratar om hur man kan böja streck och hoppas sedan att cirkeln är sluten. Häpp! 

Rockgrupperna har visat var förstärkaren ska stå och dessutom vridit upp till 11. Tack alla som uppträdde dessa dagar, ni förgyller våra dagar! 

Sköt om varandra! 

 

Februari 2019 

Den som är uppmärksam kanske har noterat att några fläktattiraljer har monterats på väggen utanför matsalen vid slöjden. Detta handlar inte om att tillgodose elevers önskemål om hårtorkar i samband med idrott, utan är ett nytt kylsystem kopplat till köket. Om det blir mer glass i matsalen återstår att se. 

Det traditionella Alla hjärtans dag-discot har nu diskuterats, dansats och minnesbehandlats. Vi hoppas att alla är nöjda både med hjärtats och musikens takt.  

De nationella proven sveper över skolan för tillfället. Berörda lärare berättar att variationen på frågorna nu för första gången har överträffats av variationen på vad eleverna tar med sig att äta för att klara av denna pärs. Om utvecklingen håller i sig kommer vi byta benämning från nationellt prov till mationell provsmakning. 

Sköt om varandra!  

 

Januari 2019 

 Gott nytt år! Vi går mot ljusare tider och känner oss peppade för den nya terminen. 

 Vi ska till att börja välkomna tre nya medarbetare på skolan: 

Annie Steen, fritidspedagog - åk 1 
Sven-Olov Hellström, förskolelärare - åk 1 
Jessica Wollroth, skolkurator – hela tjottarongen 

Vi hoppas att de ska trivas lika bra med oss som vi redan trivs med dem! 

Det nya året har startat med en i princip istäckt fotbollsplan. Isen kan ju var hal, hård, farlig och alldeles... alldeles underbar! Personalen oroar sig konstant men eleverna har ett lite annorlunda perspektiv. Man kan summera det hela med att isen har vänt upp och ner på tillvaron. 

Så långt har det inte hänt så mycket mer, vi hoppas på mer kött på benen/blad på salladen nästa månad. 

Sköt om varandra! 

Äldre inlägg

Dela: