Traditioner

Till att börja med: Tullgårdsskolan har en lång och härlig tradition av att vara en musikfrämjande skola. Detta visar sig framförallt i skolans rockgrupper som alla elever i åk 2-3 och inskrivna elever i mellanstadieklubben har möjlighet att delta i. Där övar man som grupp in en låt som man som avslutning framför inför publik i skolans trapphus. Det är eleverna själva som spelar instrument och sjunger. Förskoleklassen uppträder traditionellt med ett musikprojekt för nära och kära och för de äldre eleverna finns allt som oftast möjligheten att delta i musikal via elevens val.

Vad gäller årsbundna traditioner har vi dessa klassiker:

Vårinsjungning

När vintern rasat ut har vi en vårinsjungning ute på skolans framsida. Föräldrar, nära och kära är välkomna att klämma i för full hals.

Tull OS

Tull-OS är en friluftsdag som innebär en klass- och åldersöverskridande samarbetsdag.

Man blandas i 20 olika lag med deltagare från alla klasser och löser tillsammans olika uppgifter under dagen. Tull-OS går av stapeln maj/juni varje år och präglas av samarbete, glädje och åldersintegrering. All verksamhet är förlagd utomhus i skolans närhet och man är tillsammans med sitt lag och lagledare hela dagen.

Denna dag är mycket uppskattad och ett led i arbetet med ”den goda förebilden” (till exempel fadderverksamhet).

TulliPop

I slutet av vårterminen så har vi årets stora rockfestival. Det hela utspelar sig på skolgården i sann festivalanda och alla skolans aktiva rockgrupper uppträder.
Man kan också äta god mat, fika, köpa lotter och göra en massa annat skoj som hör en festival till, allt arrangerat av skolans olika årskurser.

Tulljoggarna

På våren har vi en tradition sedan 2015 som vi kallar Tulljoggen. Barnen får då jogga eller gå en sträcka längs med Årstaviken. För att göra det hela ännu trevligare införde vi 2018 även en höstjogg, samma sträcka och samma allt förutom årstid.

Adventssamling

Hela skolan uppmärksammar gemensamt första advent i Sofia kyrka.

Lucia

Vi har ett Luciatåg, som årskurs 5 står för, som en del av elevens val. Det firas så klart så nära 13 december som det bara går.

Julkabaret

Personalen ordnar varje år en julkabaret för skolans elever, där de kan luta sig bakåt och äntligen få vara de som bedömer och förhoppningsvis skrattar.